Vízóra akna műanyag

Vízóra akna műanyag

Műanyag vízóraakna, henger formályú,  merevítésekkel az alján lépcső fokkal a besejében, műanyag aknatetővel, zöldterületi beépítésre. Körkörösen az oldalán,  az alsó 1/3-ban felúszás elleni peremének köszönhetően stabilan rögzül a talajban, még a magas talajvizes területeken is. Neve, D100-as vízhatlan műanyag akna.

Súlya ( fedlappal együtt) 40 kg.

Szállítása előtt győződjön meg, hogy  autójának van-e megfelelő belső tere. Vagy ha nincs, akkor  tető csomagtartója.  Nem a súlya okoz problémát, a mérete miatt kell aggódni.

A szerelvény letölthető dwg fájl-ját ITT TALÁLJA>

100 130 akna szallitas elszallitasa  100 130 vizbekoto akna elszallitasa 1000 1000 muanyag vizbekoto vizakna szalitasa renault

d 1000 vizora akna szallitas

 

Tartozik az aknához 2 darab úgynevezett csőcsatlakozó gumi, mely segítségével a be és kimenő  25-ös vagy 32-es  kpe csövet vízhatlan fali átvezetéssel keresztül vezethető,  tetszőleges helyen. A fali átvezető gumi helye az akna falán nincs előre meghatározva, tetszőleges helyen lehet átvezetni.

A műanyag akna egy egybefüggő pollietilén fröccsöntött nagy idom, illesztések a felületén nincsenek.  Falának vastagsága 5, 6 mm.

A 60 centis belső nyílású lebúvó egy szintén műanyagból készült kör alakú zöldterületi   fedlappal van lefedve,  az érintkezési felületen azonban ne keressék a vízhatlanságot biztosító  tömítő szalagot vagy pasztát, mert nincs, a fedlap csak ráilleszkedik a 60 centis nyílás peremére.

 

 NEM tartozik hozzá, de kapható olyan akna lebúvó nyílás magasító elem , amely  talajfelszín szint változáskor megemeli az akna nyílást. Az akna magasító elem is műanyagból készül , alsó pereme illeszkedik az akna nyakba, felső nyílásába pedig a légkamrás  műanyag fedlap illeszthető. Az akna nyakának magasítását  a végleges felület szintje határozza meg, ezért a magasító elem méretre vágható. Az akna nyílás magasító eleme nem képez vízhatlan átmenetet a az aknával, sajnos nincs teljes védelem a beázás ellen. Bővebb tájékoztatót lentebb talál.

 A 1000-es ( un. 100 x 130 akna)  Ára  Bruttó 59000 Forint

muanyag vizoraakna vizmeroakna szerelvenyakna budapest kerulet ar arnelkul

 

így mutat a vízszerelő májsztró  benne:

muanyag maszhato vizoraakna fedellel budapest 10 kerulet

Nyomtassa ki az alábbi rajzot, és kérdezze meg a helyi víz szolgáltatót, elfogadja-e?  Ügyfél szolgálaton biztosan segítenek. Az aknát csak akkor vásárolják meg, ha meggyőződtek annak alkalmasságáról! Hivatalos vízbekötésnek sok feltétele van, az akna formája , mérete, anyaga , magassága egyik legfontosabb tényező. Mindenképp konzultáljon az ön területén illetékes víz szolgáltatóval, az akna vásárlását megelőzően, ugyanis tapasztalataink szerint nincs egységes álláspont e tekintetben. 

dn-1000-maszhato-muanyag-vizoraakna.pdf

A Fővárosi vízművek   ( Budapest)   NEM   fogadja el, mint hivatalos ( utcáról érkező)  mérőóra bekötő aknájaként!

 

Telken belüli további ( nem hivatalos)  almérő órák elhelyezésére minden további nélkül, alkalmas. A szabályozás csak a mérőórás utcai bekötésre vonatkozik.

 

A műanyag vízóra akna szállítása :

muanyag vizora vizmero kut szerelveny akna budapest

Egy vásárló azt kérte vágjuk le az alsó részét , hát megtettük.  A beépített felső részből nyitott fenekű kábel aknát épített. Legalább megszemléljük a belső kialakítását.

100 130 muanyag akna levagott feneke

A 100 x 130-as  műanyag vízóraakna átvehető 1106 Budapest Keresztúri út 170-ben, vagy a MEGRENDELÉS  fülre kattintva, alulra görgetve az online megrendelő lap kitöltésével futárral házhoz szállíttattható.   A szállítási költség   Bruttó 13000 Forintba kerül,  (utánvét díja is benne foglaltatik, az ország területére vonatkoztatva). A szállítás a megrendelés napjától számítva 2-4 munkanap alatt teljesül.

d100 vizhatlan akna egybe froccsontott

 

d1000 akna oldal nezet

Az akna lebúvó nyílásának a végleges talaj szinthez való igazítását, gyári nyakmagasítóval és az alábbi barkács módszerrel is meg lehet oldani.

Az első megoldás gyári nyakmagasítóval, amivel 5cm-50cm-ig meg tudja magasítani a meglévő aknát.

A nyakmagasító ára: Nettó 17000 Ft+áfa  Bruttó 21590 Ft.

A nyakmagasító csak a 100 x 130-as vízóraaknához felel meg.

 

muanyag vizoraaknahoz gyari nyakmagasito budapest kereszturi

muanyag vizoraakna gyari nyakmagasito

A második megoldás barkács módszerrel:

Bordás 600-as PP csőből igény szerinti hosszúságot vágunk le!

A bordás PP 600-as csőről bővebben ITT olvashat.

akna magasito elem

akna elem nyakmagasito lebuvo nyilas

Letöltés, műszaki rajz: mu-viz-ak-100-130-maszhato.pdf

 

 

Letölthető DWG fájl:  Letöltés

 

Űrtartalma 700 liter

 dn 1000 akna szallitas elszallitas tetocsomagtarton

d 100 vizoraakna budapest kereszturi ut 170 hol kaphato muanyag akna

Ivóvíz bekötés valamint kivitelezésl és engedélyeztetéssel kapcsolatban bővebben itt tájékozódhat: VÍZBEKÖTÉS

 

10 mm polipropilén lemezből készített szabályos kocka alakú  1 x 1 x 1 méteres akna , felső erősített peremmel, egyben levető merevített fedéllel.

 Bruttó ára  184150 Forint ( Nettó 145000 + Áfa / darab)

1000 muanyag akna egyben leveheto fedellel uj

140 100 maszhato muanyag akna 840 liter

 

 

BRUTTÓ 63779 Ft/ darab

 Kínálatunk állandó terméke, nem kell rendelni, többnyire készleten van.  Fennakadások azonban, mint mindenhol vannak, érdemes a telefonos elérhetőségünkön készlet iránt érdeklődni.

Személyes átvételre telephelyünkön , a 1106 Budapest Keresztúri út 170-ben van. A 140 cm magas  850 literes  vízóraakna elszállításához méretéhez megfelelő szállító jármű szükségeltetik!  Rögzítő pántot, gurtnit, kötözőszert hozzanak, azt nem tudunk biztosítani.

Ennek a vízóra aknának az egyik legnagyobb előnye , hogy ugyanolyan 100-as belső átmérőnél nagyobb a beltere mint a 130-as aknának, ezért egy nagyobb méretű ember is bele fér, illetve a szerelvényeknek többszerelési hely áll rendelkezésre.

Ugyanúgy mint kisebb testvére, ez az akna is rendelkezik 2 darab lépcsőfokkal, amely a ki-be közlekedést segíti.

A gyártás során kialakított oldal bordák révén masszívabb benyomást kelt és a valóságban is jobban tűri a körülötte történő föld tömörítést.

Telepítéskor nem szükséges azt teleengedni vízzel.

Oldalán előre kialakított nyílások nincsenek, a becsatlakozatni kívánt kpe csvezeték helyét tetszőleges helyen lehet kialakítani, koronafúróval vagy dekupírral. Legyenek elővigyázatosak és megfontoltak a furat helyzetének kiválasztásakor, ezt a polietilén anyagot csak hegeszeteni lehet, ragasztani nem, azaz nincs olyan idom a kínálatunkban amely segítségével javítani lehet az elrontott furatot.

A kialakított furat szabályos kerülettel és sima felülettel rendelkezzen annak érdekében hogy a csőcsatlakozó gumi jól tőmítsen.  A csőcsatlakozó gumi lehet 20, 25, 32, 40, 50, 63, 90, 110, 125, 160 és 200 mm átmérőjű. Tetszőleges mennyiséget adatunk ezekből a gumi gyűrűkből, azonban ezeket külön díjért lehet megvásárolni, nem tartozéka az aknának.

Az akna egy műanyag fedlappal kerül átadásra ( a fedlap tartozéka az aknának)  azonban felhívom a figyelmüket arra a tényre, az akna csak és kizárólag zöldterületi beépítésre alkalmas! .

Keréknyomvonalba építve, személyautóval vagy kisteherautóval ezen közlekedni nem lehet.

Futárral házhoz szállítjuk,az ország területén bárhova, ezzel kapcsolatos  érdeklődését itt adhatja le:   ÉRDEKLŐDÉS 

A termék kiszállítása Bruttó 12000 Ft szállítási költség ellenében, az ország határain belül, tetszőleges településre szállítható . A 140-es vízóraaknát futár szállítja, mai megrendelés esetén 2 vagy  3 munkanap alatt.

Ugyancsak az érdelkődés fül alatt érdeklődhet a raktár  készlet iránt.

Megrendelését itt adhatja le:  MEGRENDELÉS

 

Ötlet a szállításra:

100 140 vizoraakna 840 literes

Gyakran kerül a vízórakna olyan beépítési helyre, melynek végleges terepszintje megköveteli az akna nyakának magasítását.  Sajnos előre gyártott műanyag aknanyak vagy lebúvó nyílás nem kapható. A közel jövőben szorosabbra fűzzük kapcsolatainkat a PP lemez szabókkal, bízunk benne találunk megoldást a problémára.

 

 

 

Megrendeléskor jelezzék hogy KPE csővel vagy cső nélkül kérik.

KPE csővel: Nettó 25354 Ft+ÁFA   Bruttó: 32200 Ft.

KPE cső nélkül: Nettó 22200 Ft+ÁFA   Bruttó: 28194 Ft

 

 

Földfelszín felett és felszín alatti folyadék tárolásra is alkalmas. Főként csapadék záportározóként hasznosítják.

A tartály falvastagsága 10 mm.  Súlya 180 kg.

Gépi emeléshez a tartály felső részén, megfogási, csatlakozási lehetőség biztosított.

Terhelhetőség!  nagyon fontos.  Teherautó vagy munkagép általi Közlekedési felületbe   nem   alkalmas.

Csonkok nincsenek rajta.  Semmilyen csatlakozási lehetőség előre kialakítva, nincs rajta. Lehet csonkokat hegeszteni, azonban enek pozícióját egész pontosan meg kell rajzolni.

 

kupola tataly 5000 liter 5 kobmeter

 

Telephelyünkön a tartály felrakodása targoncával:

kupolas tartaly felrakodas lerakodas szallitas 5m3 5000 liter

Szállítása platós kisteherautóval történik, gépi segítség nélkül a szállító jármű platójáról , kézi erővel, vagy ha van gépi erővel szükségeltetik..  Kisteherautónk nem önrakodó, a szállítás helyszínén lerakodáskor segítségre szorulunk. Rendelés esetén a szállítás körülményeit  telefonon tisztázzuk, a kiszállítás csak egyeztetést követően vállaljuk.

5m3 esovizgyujto tartaly szallitasa kupolas

 5000 literes kupolas akna ajanlat megrendeles ar ara mennyibe kerul

5000 literes tartaly

 

esoviztartaly hazhozszallitas

fekvo henger tartaly 5000 literes

 Ügyfelünk kérdezte:

Az alábbi kérdések merültek  fel a tartállyal kapcsolatban:
- Gumi tömítőket a becsatlakozásokhoz (D110) lehet külön venni? Van csőcsatlakozó gumi. Így néz ki : CSŐCSATLAKOZÓ Csak arra jó hogy esztétikusan át legyen vezetve az akna falán a cső, nyomást nem bír, viszont elvben vízhatlan csatlakozást biztosít.
- Ha a műanyag fedlapot fémre akarjuk cserélni, az megoldható-e? Igen, csak akkora teherbíró beton gallért kell a fedlap alá önteni hogy a fedlap ne terhelje közvetlenül a műanyag aknát. A műanyag akna nem terhelhető, csak zöldterületi helyre építhető.
- Felúszás ellen rögzíteni kell a tartályt? Talajvíz átlagos nyugalmi víz szintjétől függ. Ha magas a talajvíz ( eléri a tartály alját) feltétlen rögzíteni kell. Ha száraz talajba kerül beépítésre nem kell felúszás ellen védeni.  Talajvizes területre való beépítést nem ajánljuk.

Nincs raktáron, sok helyet foglal.  Illetve egyet mindig tartunk készleten az 5000 literes csapadék gyűjtő és záportározóból az alábbiak szerint.
Legrosszabb esetben megrendeléstől számítva 3 hét alatt átvehető, telephelyünkön, vagy házhoz szállítás igényelhető, azonban ez telefonos vagy írásos egyeztetést követően.  Jobb esetben van belőle készleten és a szállítást másnapra vállaljuk. Ez a tartály nem áll azonnal rendelkezésre, megrendelés esetén kb. 3 hét átfutási idővel biztosíthtatjuk kedves vásárlóinknak.

A szállítás nem ingyenes ( nem foglaltatik a tartály árába) , annak számításának alapja, a telephelyünktől való távolság.

Megrendelhető a fenti menüsorban az AJÁNLATKÉRÉS-MEGRENDELÉS fülre kattintva.

Kiszolgálás csak  pénzügyi rendezést követően lehetséges, díjbekérőt küldünk önnek, melynek utalása után szállítunk.

Az itt szereplő termék alkalmasságát Felelős Tervező jóváhagyása után lehet biztosra venni.

 

Jelenlegi ára itt látható.

5000 literes esoviz tartaly brutto netto ara mennyibe kerul

muanyag szerelvenyakna vizmeroakna szivattyuakna budapest 60 116 106 sikfeneku arnelkul

ÁRA: BRUTTÓ 88900 Ft

Az itt ábrázolt sík fenekű vízóraakna fehér színű, azonban esetenként csak fekete színűt tudunk adni.

Maga az akna csak zöldterületi beépítésre alkalmas , kör alakú műanyag fedele ráilleszkedik az 57 cm-es lebúvó nyílásra.

A fenti ár telephelyi kiszolgálással éretendő.

Futárral , a megrendelő költségére szállítjuk, megrendeléstől számítva 2, 3 munkanap.  Aktuális szállítási díjról kérjen tájékoztatót emailen. Emal címet a Kapcsolat menüpontban talál.

Az akna élettartama 100 év. Nem lebomló polietilénből van. Rotációs eljárással egy darabból van fröccsöntve.
Garanciális okokból még eddig senki sem hozta vissza. Nem lyukas, nem sérült, nem rogyik össze, nem törik.
Létrája nincs , 103 Cm mélységgel a derekáig ér. A 106 Cm az akna teljes magasságára vonatkozik.
A kör alakú fedlap a 57 cm nyílású akna nyakra helyezkedik, a műanyag fedél legnagyobb külső átmérője 70 cm.
A vízszintes alj széle a keskenyebb végén 60 cm a középen mért tágabb öblös részén 80 cm széles . Hosszúsága 110 cm.
Merevségét és stabilitását az oldal felületen elhelyezkedő párhuzamos bordák biztosítják.
A fedlap nem rögzül, csak rá helyezkedik az akna nyílásra.
A műanyag akna fal vastagsága 6 mm. Vízmérő vagy szivattyú tárolására alkalmas.
A Fővárosi Vízmű nem fogadja el mind hivatalos vízbekötés aknájaként. A Fővárosi Vízművek kismérős házi aknaátvételi tájékoztatója ITT.

Sem éretben sem formában nem felel meg a követelményeknek.
Egyéb vízművek esetén a helyi szolgáltatótól állás foglalást kell kérni. Tanácsos kinyomtatott műszaki rajz birtokában, a helyi szolgáltatónál érdeklődni illetve azt jóvá hagyatni. Nekünk ilyen tanúsítványunk nincs!
Telken belül egyéb felhasználásra alkalmas, mint pl. kútakna vagy szivattyúakna, vagy szerelvényakna, mellék vízmérő akna, kerti csap akna.

 

 20180331 1205531

60 116 60 sikfeneku szereloakna

 

sikfeneku szereloakna 60 116 106

80 106 tobbcelu muanyag akna 80 as aknanyilassal

Ennek a műanyag aknának az az előnye , hogy akár nagyobb méretű szerelvényt is le lehet telepíteni, ugyanis a fedelét teljes átmérőjében le lehet emelni erről, nincs a lebóvó nyílás 60 cm-re szűkítve, mint a legtöbb aknának.

Csak és kizárólag zöldterületi beépítésre alkamas,  a fedlap NEM terhelhető.

Ára 50000 + Áfa / darab ( Bruttó 63500 Ft)

Rendelés esetén  megnevezésként ezt a cikkszámot használják:  PP-AKNA-80-80-UNIVERZAL

muanyag vizoraakna 80 centi szeles 125 magas budapest zarhato

 Bruttó ára 55000 Ft/ darab

Tisztelt érdeklődő. Sajnos nem mondhatnám hogy egy sláger termék, de egy két darabot igyekszem raktározni.

Mindenek előtt érdeklődjön készletemről  az elérhetőségek menüben található telefon számon. Csak annyit kérdezzen van-é, 80 x 120-as fekete műanyag vízóraakna ?

Alja sík, felső fele 60 centire szűkül és csupán 80 centi a belseje. Magassága 120 centiméter.  Egy vékony dongájú ember és némi víz szerelvény elfér benne de nagyon szűkösen.

Súlya 35- 40 kg, nem kell hozzá daru.

Egy darabból lévén fröccsöntve teljesen vízhatlan, alsó peremén felúszást gátló peremes képzés található.

Különlegessége hogy a fedlap ráhelyezve az akna nyílásra , elfordítva azt rögzül, majd egy bizonyos pozícióba a mindkét félben  előre fúrt furatok egy vonalba kerülnek, zárási lehetőséget biztosítva.

 

Ára 28194 Ft

 

Neve: nem mászható vízóraakna 50 cm átmérővel 110 cm magassággal, szerelvény nélkül, műanyag fedlappal.

 

Futárral házhoz szállíttathatjuk, a megrendelő költségére.

Ajánlat kérés, megrendelés  IDE KATTINTVA, a alap alján online felületen.

Legutóbbi tapasztalatunk az volt, futárunk 3600 Ft ellenében szállította ki az ügyfelünknek ( Nagykovácsiba)  Ügyfelünk előre utalt, tehát futárunknak nem kellet készpénzt kezelnie.  Ha kellett volna, ügyfelünk további 2100 Ft-ot fizette volna.   A szállítási költség az ország területén egységes.  

Online megredelés esetén javaslom az utalásos fizetési módot választani, valamivel olcsóbb mint az  utánvétes.

A szállítási költségek változnak,aktuális mértékéről érdeklődjön email-ben.

Természetesen telephelyünkön is megvásárolhatja, előtte győződjön meg arról hogy mérete okán el tudja-e szállítani.

Ha a magassága önnek nem megfelelő, akár méretre is vághatja, a fedlap ugyanúgy illeszkedik az akna testhez.

Alúlról teljesen vízzárró,  a talplemez gondoskodik a felúszás elleni védelemről.  A Műanyag fedlap csak ráilleszkedik  az akna falára és nem terhelhető. Csupán zöldterületi beépítésre alkalmas.

Kábel befűző aknának is használják.   Az akna falán egy csőcsatlakaozó gumi tömítés segítségével a PE védőcső átvezethető.

 

vizoraakna nem szerelt 50 110 nem maszhato

80x105x120 pp vizora

PP lemezből konfekcionált ( hegeszett)  többcélú akna  60 cm lebúvó nyílással .  Teljes magassága 120 cm. Semmi szerelvény nincs hozzá, csak a csupasz akna . Azért multifunkcionális ( többcélú) mert vízóraaknának, kábelaknának és szerelvény aknának is használják.

Ennek a típusnak 60 cm-re van szűkítve a lebúvó nyílása, annak ellenére hogy az akna belső átmérője 80 cm.

 

Ára Nettó 47000 + Áfa / darab   Bruttó    59690 Ft

Kiszolgálás telephelyünkön, de futárral is eljuttatható önhöz.

Ezen az ONLINE FELÜLETEN veheti fel velünk a kapcsolatot, legyen az érdeklődés vagy konkrét megrendelés.

Tisztelt Érdeklődő

 

Uszály, stég,  készítéshez alkalmas,  egy darabból fröccsöntött polietilén  műanyag zárt test amit vízhatlan tömedékelő anyaggal tömnek ki.

 

Ára   55000 + áfa / darab

 

 

Megközelítés

Budapesten, a Keresztúri út 170 alatt, keress egy beton elemes kerítést, fölötte nagy TERRA METAL felirattal. (Örs Vezér térről, 67 busszal, Díszítő üzem megállótól 100 méterre.)

TERRA METAL KFT.

1106 Budapest, Keresztúri út 170.
Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 07:00-16:00
T: +36-30-2079400
E-mail: info[kukac]terrametal[pont]hu

Kapcsolat