Öntöttvas aknafedél, csatornafedlap árak

 

AZ ÁRLISTÁBAN SZERPLŐ ÁRAK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK, AKÁR HIBÁS ELEMEKET IS TARTALMAZHAT.   KONKRÉT AJÁNLATTAL KERESSENEK AZ ONLINE ŰRLAP KITÖLTÉSÉVEL : AJÁNLATKÉRÉS

AZ ÁRAKAT A LINKRE KATTINTVA ÉRHETI EL:

 

     ontottvas-aknafedlap-arak-hivatkozassal-2021-03-24.xls

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTÁRRAL IS KISZÁLLÍTJUK!  Mivel a fedlapjaink és víznyelő rácsaink zöme elfér   egy standard 80 x 120 cm raklapra ,  viszonylag kedvező feltételekkel juttathatjuk el az ország bármelyik szegletébe. Kérjen ajánlatot! Én sem tudom levinni, de ön sem tud feljönni olcsóbban, mint ahogy a futár szállítja...

 

Ha sérült vagy hiányos aknafedelet vagy víznyelőrácsot talál, a baleset megelőzése végett kérjük értesítse az illetékeseket! (BKK, ÖNKORMÁNYZAT, KÖZÚTKEZELŐ..)

...Minimum hogy egy faágra aggatott láthatósági mellénnyel jelzi a veszélyt , hogy az autósok  bicilisek vagy gyalogosok időben reagálhassanak!

Magának sem esne jól ha kitörne az autója kereke,vagy eltörne a lába, vagy kitörne a foga! Ugyi'?

A csatornafedél és víznyelőrács 2 részes,  keretből és felélből áll,a kettőt egyben értékesítjük,  külön fedelet nem áll módunkban eladni! Tapasztalataink szerint 10, 15 évvel ezelőtti aknafedlap modellekhez már egyáltalán nincs cserefedlap. Vélhetően a gyártója is megszűnt, vagy ha nem szűnt meg, szünetelteti a típus gyártását, mert ami még 15 évvel ezelőtt még gazdaságos és profittermelő volt, manapság anyagpazalást jelet és a gyártási folyamat minden újítással a spórolás felé tolódot. (régen minden jobb volt!!) Például régen egy brutális 20, 30, 40 mm.  vastagságú síkból állt a fedél, ma már 5, 10 mm vastagságú , csak merevítések segítségével hozza a terhelhetőségi normákat, szabványokat.    Még ha lenne is a bebetonozott kerethez  illő fedél  , akkor sem adnánk, mert  a bebetonozott  korrodált öntöttvas  keretbe már nem illeszkedne billenésmentesen, tehát balesetveszélyes.  Ráadásul a esetlegesen megmaradt kerettel mit kezdenénk?

Fontos!  Mi, kész termékeket árulunk! Az öntöttvas  csatornafedél és víznyelőrács kínálatunk a termékkatalógusban van feltüntetve. Nem áll módunkban egyedi méretű aknafedlapokat gyártani. Igen,  a legtöbb vásárlónak külön igénye támad , főként a méret, a súly,a  terhelhetőség és az esztétikai tulajdonságok tekintetében, ugyanis az történik hogy az aknafedlapot nem az akna tervezése előtt szerzik be, hanem utólag, amikor már minden kész ( természetesen a lebúvó nyílás is) és ehhez keresnek passzentos fedlapot. Ebben az esetben utólagos fúrás faragás betonozás szükségeltetik, hogy a fedlap beépíthető legyen. Ha aknafedlap, csatornafedlap, víznyelőrács a munkád tárgya, előre gondolkodj! Utólag dolgokra rájönni költséges.

 A készlet esetenként hiányos lehet , érdemes telefonálni előtte..... amit megbeszélünk az a tuti zicher!!

Az öntöttvas aknafedlap terhelhetőségét a rajta közlekedő forgalom függvényében kell megállapítani. Ha esély van arra hogy nehéz tehergépjármű vagy munkagép vagy targonca  is közlekedik ezeken, nem érdemes azon filózni hogy a kisebb terhelhetőségű változat ócsóbb egy tizessel, a D400 kN terhelhetőség alattit nem szabad választani.

Mert így jársz:

serult aknafedlap torott en124

Az aknafedlapok névadó mérete többnyire a bebetonozható keretnek a belső szabad nyílása. A keret belső szabad nyílása a lefedni kívánt csatorna és közmű akna szabad lebúvó nyílásánal méretével egyeznie kell. Ajánlat kérésnél kérem törekedjenek az akna nyílás méretét pontosan megmérni , ugyanis ez lesz a mérvadó.  Minden más  méret mellékes, viszont a keret szabad nyílás a legfontosabb a fedlap vagy víznyelőrács választáskor. Íme két fotó amelyel szemléltetem a belső nyílás és a külső méret közötti különbséget:

aknafedlap kulso belso meret

Ennek a kör alakú fedlapnak 600 mm a belső nyílása, viszont a keret legnagyobb külső mérte 800 mm. Mi függetlenül attól hogy mennyi a külső mérete, mindig a belső szabad nyílást vesszük beazonosító méretnek. Ugyanez a helyzet a szögletes öntöttvas aknafedlapok esetében is . A külső méret nem mérvadó.  Mindig a belső méret fontos!   Megrendeléskor törekedjenek az igényelt fedlapvagy rácsos víznyelő belső szabad nyílását megnevezni.

szogletes aknafedlap meretezes

 Vásárlás előtt nagyon fontos tisztázni hova kerül beépítésre a fedlap, mi fog közlekedni azon. 

Csak egy példa, A 600-as kör alakú fedlapból van 4 lehetőség:
-A15 KN  zöldterületi, gyalogos kerékpáros terhelésre
-B 125 KN személyautó forgalomra
-C250 KN parkolókba kisteherautó forgalomra
- D400 KN közúti terhelésre.

A 600 x 600 szögletesből van B125, C250, D400 KN

Kérem pontosítson, ami a fedlap terhelhetőségét illeti!

Megközelítés

Budapesten, a Keresztúri út 170 alatt, keress egy beton elemes kerítést, fölötte nagy TERRA METAL felirattal. (Örs Vezér térről, 67 busszal, Díszítő üzem megállótól 100 méterre.)

Parkolás az utcán, anyagkiadás a telephelyen belül, kísérettel.

TERRA METAL KFT.

1106 Budapest, Keresztúri út 170.
Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 07:00-16:00
T: 06-30/207-9400
E-mail: info[kukac]terrametal[pont]hu

Kapcsolat