Öntöttvas aknafedél, csatornafedlap árak

 

AZ ÁRLISTÁBAN SZERPLŐ ÁRAK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK, AKÁR HIBÁS ELEMEKET IS TARTALMAZHAT.   KONKRÉT AJÁNLATTAL KERESSENEK AZ ONLINE ŰRLAP KITÖLTÉSÉVEL : AJÁNLATKÉRÉS

AZ ÁRAKAT A LINKRE KATTINTVA ÉRHETI EL:

 

ontottvas-aknafedlap-arak-hivatkozassal-2020-05-07.xls

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTÁRRAL IS KISZÁLLÍTJUK!  Mivel a fedlapjaink és víznyelő rácsaink zöme elfér   egy standard 80 x 120 cm raklapra ,  viszonylag kedvező feltételekkel juttathatjuk el az ország bármelyik szegletébe. Kérjen ajánlatot! Én sem tudom levinni, de ön sem tud feljönni olcsóbban, mint ahogy a futár szállítja...

 

Ha sérült vagy hiányos aknafedelet vagy víznyelőrácsot talál, a baleset megelőzése végett kérjük értesítse az illetékeseket! (BKK, ÖNKORMÁNYZAT, KÖZÚTKEZELŐ..)

...Minimum hogy egy faágra aggatott láthatósági mellénnyel jelzi a veszélyt , hogy az autósok  bicilisek vagy gyalogosok időben reagálhassanak!

Magának sem esne jól ha kitörne az autója kereke,vagy eltörne a lába, vagy kitörne a foga! Ugyi'?

A csatornafedél és víznyelőrács 2 részes,  keretből és felélből áll,a kettőt egyben értékesítjük,  külön fedelet nem áll módunkban eladni! Tapasztalataink szerint 10, 15 évvel ezelőtti aknafedlap modellekhez már egyáltalán nincs cserefedlap. Vélhetően a gyártója is megszűnt, vagy ha nem szűnt meg, szünetelteti a típus gyártását, mert ami még 15 évvel ezelőtt még gazdaságos és profittermelő volt, manapság anyagpazalást jelet és a gyártási folyamat minden újítással a spórolás felé tolódot. (régen minden jobb volt!!) Például régen egy brutális 20, 30, 40 mm.  vastagságú síkból állt a fedél, ma már 5, 10 mm vastagságú , csak merevítések segítségével hozza a terhelhetőségi normákat, szabványokat.    Még ha lenne is a bebetonozott kerethez  illő fedél  , akkor sem adnánk, mert  a bebetonozott  korrodált öntöttvas  keretbe már nem illeszkedne billenésmentesen, tehát balesetveszélyes.  Ráadásul a esetlegesen megmaradt kerettel mit kezdenénk?

Fontos!  Mi, kész termékeket árulunk! Az öntöttvas  csatornafedél és víznyelőrács kínálatunk a termékkatalógusban van feltüntetve. Nem áll módunkban egyedi méretű aknafedlapokat gyártani. Igen,  a legtöbb vásárlónak külön igénye támad , főként a méret, a súly,a  terhelhetőség és az esztétikai tulajdonságok tekintetében, ugyanis az történik hogy az aknafedlapot nem az akna tervezése előtt szerzik be, hanem utólag, amikor már minden kész ( természetesen a lebúvó nyílás is) és ehhez keresnek passzentos fedlapot. Ebben az esetben utólagos fúrás faragás betonozás szükségeltetik, hogy a fedlap beépíthető legyen. Ha aknafedlap, csatornafedlap, víznyelőrács a munkád tárgya, előre gondolkodj! Utólag dolgokra rájönni költséges.

 A készlet esetenként hiányos lehet , érdemes telefonálni előtte..... amit megbeszélünk az a tuti zicher!!

Az öntöttvas aknafedlap terhelhetőségét a rajta közlekedő forgalom függvényében kell megállapítani. Ha esély van arra hogy nehéz tehergépjármű vagy munkagép vagy targonca  is közlekedik ezeken, nem érdemes azon filózni hogy a kisebb terhelhetőségű változat ócsóbb egy tizessel, a D400 kN terhelhetőség alattit nem szabad választani.

Mert így jársz:

serult aknafedlap torott en124

Az aknafedlapok névadó mérete többnyire a bebetonozható keretnek a belső szabad nyílása. A keret belső szabad nyílása a lefedni kívánt csatorna és közmű akna szabad lebúvó nyílásánal méretével egyeznie kell. Ajánlat kérésnél kérem törekedjenek az akna nyílás méretét pontosan megmérni , ugyanis ez lesz a mérvadó.  Minden más  méret mellékes, viszont a keret szabad nyílás a legfontosabb a fedlap vagy víznyelőrács választáskor. Íme két fotó amelyel szemléltetem a belső nyílás és a külső méret közötti különbséget:

aknafedlap kulso belso meret

Ennek a kör alakú fedlapnak 600 mm a belső nyílása, viszont a keret legnagyobb külső mérte 800 mm. Mi függetlenül attól hogy mennyi a külső mérete, mindig a belső szabad nyílást vesszük beazonosító méretnek. Ugyanez a helyzet a szögletes öntöttvas aknafedlapok esetében is . A külső méret nem mérvadó.  Mindig a belső méret fontos!   Megrendeléskor törekedjenek az igényelt fedlapvagy rácsos víznyelő belső szabad nyílását megnevezni.

szogletes aknafedlap meretezes

 Vásárlás előtt nagyon fontos tisztázni hova kerül beépítésre a fedlap, mi fog közlekedni azon. 

Csak egy példa, A 600-as kör alakú fedlapból van 4 lehetőség:
-A15 KN  zöldterületi, gyalogos kerékpáros terhelésre
-B 125 KN személyautó forgalomra
-C250 KN parkolókba kisteherautó forgalomra
- D400 KN közúti terhelésre.

A 600 x 600 szögletesből van B125, C250, D400 KN

Kérem pontosítson, ami a fedlap terhelhetőségét illeti!

Megközelítés

Budapesten, a Keresztúri út 170 alatt, keress egy beton elemes kerítést, fölötte nagy TERRA METAL felirattal. (Örs Vezér térről, 67 busszal, Díszítő üzem megállótól 100 méterre.)

TERRA METAL KFT.

1106 Budapest, Keresztúri út 170.
Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 07:00-16:00
T: +36-30-2079400
E-mail: info[kukac]terrametal[pont]hu

Kapcsolat