Öntöttvas aknafedél, csatornafedlap árak

AZ ÁRAK EMELÉS ALATT VANNAK.

AZ ÁRLISTÁBAN SZERPLŐ ÁRAK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK, AKÁR HIBÁS ELEMEKET IS TARTALMAZHAT.   KONKRÉT AJÁNLATTAL KERESSENEK AZ ONLINE ŰRLAP KITÖLTÉSÉVEL : AJÁNLATKÉRÉS

                                                                                            AZ ÁRAKAT A LINKRE KATTINTVA ÉRHETI EL:

 

ontottvas-aknafedlap-arak-hivatkozassal-2022-01-19-cikkszammal.xls

 

FUTÁRRAL IS KISZÁLLÍTJUK!  Mivel a fedlapjaink és víznyelő rácsaink zöme elfér   egy standard 80 x 120 cm raklapra ,  viszonylag kedvező feltételekkel juttathatjuk el az ország bármelyik szegletébe. Kérjen ajánlatot! Én sem tudom levinni, de ön sem tud feljönni olcsóbban, mint ahogy a futár szállítja...

 

Ha sérült vagy hiányos aknafedelet vagy víznyelőrácsot talál, a baleset megelőzése végett kérjük értesítse az illetékeseket! (BKK, ÖNKORMÁNYZAT, KÖZÚTKEZELŐ..)

...Minimum hogy egy faágra aggatott láthatósági mellénnyel jelzi a veszélyt , hogy az autósok  bicilisek vagy gyalogosok időben reagálhassanak!

Magának sem esne jól ha kitörne az autója kereke,vagy eltörne a lába, vagy kitörne a foga! Ugyi'?

A csatornafedél és víznyelőrács 2 részes,  keretből és felélből áll,a kettőt egyben értékesítjük,  külön fedelet nem áll módunkban eladni! Tapasztalataink szerint 10, 15 évvel ezelőtti aknafedlap modellekhez már egyáltalán nincs cserefedlap. Vélhetően a gyártója is megszűnt, vagy ha nem szűnt meg, szünetelteti a típus gyártását, mert ami még 15 évvel ezelőtt még gazdaságos és profittermelő volt, manapság anyagpazalást jelet és a gyártási folyamat minden újítással a spórolás felé tolódot. (régen minden jobb volt!!) Például régen egy brutális 20, 30, 40 mm.  vastagságú síkból állt a fedél, ma már 5, 10 mm vastagságú , csak merevítések segítségével hozza a terhelhetőségi normákat, szabványokat.    Még ha lenne is a bebetonozott kerethez  illő fedél  , akkor sem adnánk, mert  a bebetonozott  korrodált öntöttvas  keretbe már nem illeszkedne billenésmentesen, tehát balesetveszélyes.  Ráadásul a esetlegesen megmaradt kerettel mit kezdenénk?

Fontos!  Mi, kész termékeket árulunk! Az öntöttvas  csatornafedél és víznyelőrács kínálatunk a termékkatalógusban van feltüntetve. Nem áll módunkban egyedi méretű aknafedlapokat gyártani. Igen,  a legtöbb vásárlónak külön igénye támad , főként a méret, a súly,a  terhelhetőség és az esztétikai tulajdonságok tekintetében, ugyanis az történik hogy az aknafedlapot nem az akna tervezése előtt szerzik be, hanem utólag, amikor már minden kész ( természetesen a lebúvó nyílás is) és ehhez keresnek passzentos fedlapot. Ebben az esetben utólagos fúrás faragás betonozás szükségeltetik, hogy a fedlap beépíthető legyen. Ha aknafedlap, csatornafedlap, víznyelőrács a munkád tárgya, előre gondolkodj! Utólag dolgokra rájönni költséges.

 A készlet esetenként hiányos lehet , érdemes telefonálni előtte..... amit megbeszélünk az a biztos !

Az öntöttvas aknafedlap terhelhetőségét a rajta közlekedő forgalom függvényében kell megállapítani. Ha esély van arra hogy nehéz tehergépjármű vagy munkagép vagy targonca  is közlekedik ezeken, nem érdemes azon filózni hogy a kisebb terhelhetőségű változat ócsóbb egy tizessel, a D400 kN terhelhetőség alattit nem szabad választani.

Mert így jársz:

serult aknafedlap torott en124

Az aknafedlapok névadó mérete többnyire a bebetonozható keretnek a belső szabad nyílása. A keret belső szabad nyílása a lefedni kívánt csatorna és közmű akna szabad lebúvó nyílásánal méretével egyeznie kell. Ajánlat kérésnél kérem törekedjenek az akna nyílás méretét pontosan megmérni , ugyanis ez lesz a mérvadó.  Minden más  méret mellékes, viszont a keret szabad nyílás a legfontosabb a fedlap vagy víznyelőrács választáskor. Íme két fotó amelyel szemléltetem a belső nyílás és a külső méret közötti különbséget:

aknafedlap kulso belso meret

Ennek a kör alakú fedlapnak 600 mm a belső nyílása, viszont a keret legnagyobb külső mérte 800 mm. Mi függetlenül attól hogy mennyi a külső mérete, mindig a belső szabad nyílást vesszük beazonosító méretnek. Ugyanez a helyzet a szögletes öntöttvas aknafedlapok esetében is . A külső méret nem mérvadó.  Mindig a belső méret fontos!   Megrendeléskor törekedjenek az igényelt fedlapvagy rácsos víznyelő belső szabad nyílását megnevezni.

szogletes aknafedlap meretezes

 Vásárlás előtt nagyon fontos tisztázni hova kerül beépítésre a fedlap, mi fog közlekedni azon. 

Csak egy példa, A 600-as kör alakú fedlapból van 4 lehetőség:
-A15 KN  zöldterületi, gyalogos kerékpáros terhelésre
-B 125 KN személyautó forgalomra
-C250 KN parkolókba kisteherautó forgalomra
- D400 KN közúti terhelésre.

A 600 x 600 szögletesből van B125, C250, D400 KN

Kérem pontosítson, ami a fedlap terhelhetőségét illeti!

 

SZINTEZÉS  SZINTBEHELYEZÉS

 

AKNAFEDLAP   ROZSDÁSODÁSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ.

 

ROZSDÁSODIK !   IGEN, ROZSDÁSODIK- EZÉRT VAN ÖNTÖTTVASBÓL.

Több okból kifolyólag rozsdásodik.  Kültéri termék, fém termék, a  felszí alatti és felszín feletti hőmérséklet ingadozásnak ki van téve,

Pár szóban szeretném tapasztalataimat átadni, és tájékoztatni kedves fedlap birtokosokat, mit várjanak mit ne várjanak, és mire számítsanak a kültéri fedlapokkal kapcsolatban.
Az öntöttvas fedlapok gondozásmentes kültéri termékek, öntöttvas anyából fakadóan tartós és több évtizedig megbízható aknalefedéseket biztosítanak, feltéve helyesen építik be ezeket, vagy a terhelési kategóriája a valós terhelésnek igénybevételnek megfeleően van megválasztva.

Az öntöttvas fedlapok nincsenek tartós bevonattal vagy zománc jellegű felületkezeléssel ellátva, gyártást követően egyszeri alkalommal a gyártó lemártja ezeket, azonban a kültéri tárolás során a tömbösített tároláskor a lefolyó rozsda egymás felületére kerülve felületi foltokat eredményez.

Megkülönböztetünk 2 féle rozsda típust

Felszíni-felületi rozsda, beépítés előtt. Szegény szerencsétlene fedlapok, már közvetlenül a gyártást követően ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Bitumenes anyagban történő mártás nélkül azonnal vöröslenek. Pivó L-DUPLEX öntöde Kft videójában betekintést nyerhetnek a fedlap esztétikai kezelésére. 

ÖNTÖDE FEDLAP MÁRTÁSA 8 PERC 54mp.NÉL   a csatolt videóban látható az egyetlen felületkezelési alkalom.


Raktárra raklaon érkeznek, egymásra sorolva. Mi nem forgatjuk át ezeket, fogyás sorrendjében egyiket a másikról, kézzel vagy targoncával egyenként emeljük le a rakatról. A termék legtöbbször önmaga is rozsdásodik, a ráfolyó rozsdalé száradás után foltokat hagy az alatta lévő  felszínen .
A fedlap keret és a fedlap betét érintkezésekor, ( beépítés előtt és után is)  a fedlap betétre nehezedő terhelés csillapítás nélkül átadja a terhelő erőket a fedlap keretnek, ezek pedig a kerethez surlódva nyers, rozsda érzékeny felületet eredményez. A fedlap keret belső peremének körkörös vályatos kialakítása lehetővé teszi az ipari kenőzsírral való feltöltést, ezáltal a fedlap bűzzáróvá válik. Javaslom önnek a kenőzsírral való kert perem feltöltést. Az érintkezési felületen ( peremeken) a víz megreked, a hő hatására a fém azonnal rozdásodni kezd. 
Átrozsdásodott okból , funkcionalitását veszett öntöttvas fedlapot ezidáig nem láttam, a felültei rozsda nem okoz tartóssági gondokat. Ikább egy patinás, környezetbe illő , megfelelő kopás. Közterületi beépítéskor nem láttunk rendszeres időközönként karbantartott fedlap felület kezelést. A kizárólagos probléma ezekkel a fedlapokkal, a nem megfelelő beépítés és a nem megfelelő terhelés okozza, nem a rozsda.

 

Peremeken, érintkező felületeken jelentkező rozsda, beépítés előtt és után .

Alsó felületi rozsda.
A legtöbbször nem is szerzünk tudomást erről, hiszen nem emelgetjük a fedlap betétet minde nap, annak ellenére hogy létezik, a legtöbben nem teszünk, vagy felesleges tennünk ellene.
A fedlap betét alsó felülete hőmérséklet ingadozásnak van kitéve ( legtöbbször meleg és párolgó szennyvíz folyik az aknába) , ezáltal , főként a belső felületén lecsapódás keletekezik. Az öntöttvas akna fedlap betét lapján találkozik a kültéri változó hőmérséklet a föld felszín alatti viszonylagos állandó hőmérséklettel és páratartalommal, ezáltal a fedlap betét alsó része folyamatosan korrodál. Minden fedlapról elmondható , külső felszíne é belső felülete különböző módon rozsdásodnak, A 10 , 20 évvel ezelőtt beépített öntöttvas fedlapok alsó merevítésein, már leveles a rozsda, ettől függetlenül tökéletesen és biztonságosan végzik a dolgukat.
Azt állapítottuk meg, a rozsda az esztétikumot zavarja , a fedlap funkcionalitását nem. A gyártó sor mellett kifogástalan minőségü rozsdafilmmel  alsó felső felületü fedlaphoz lehet hozzájutni, sajnos a gyártásés a végfelhasználóhoz jutás között akár 2, 3 év is telhet. 

Az aknafedlapok esetében rozsda NEM okoz terhelhetőségi problémákat, beépítés után gondozásmentesek. A kültéri aknafedlapk csatornafedelek tisztító nyílások , felszíni termékek , az időjárási viszonyokhoz való kitettségük rendkívül intenzív ,természetesen veszítenek patinájukból.    Azokban az esetekben ahol ez a rozsdafilm esztétikiala zavaró, javasoljuk a burkolható fedlapok használatát. 

rozsdasodo-vizorafedel

 

 

Megközelítés

Budapesten, a Keresztúri út 170 alatt, keress egy beton elemes kerítést, fölötte nagy fehér TERRA METAL felirattal. (Örs Vezér térről, 67 busszal, Díszítő üzem megállótól 100 méterre.)

Parkolás a telephely előtt a Keresztúri úton vagy telephelyen belül kijelölt helyen, anyagkiadás a telephelyen belül, raktárosi kísérettel.

M0-ásról a kamionok engedély nélkül megközelíthetik telephelyünket.  Nincs behajtási engedély, a X kerületi ipari zóna elérhető. Orral beállni nem tanácsos, tolatva sokkal jobb.

TERRA METAL KFT.  Víz és csatornaközmű termékek

1106 Budapest, Keresztúri út 170.
Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 07:00-16:00   anyagkiadás 15.30-ig
T: 30 / 2079400
E-mail: info@terrametal.hu

Kapcsolat

Megrendelés űrlap.