MINDEN, AMI VÍZ ÉS CSATORNAKÖZMŰ!

H-P: 7 - 15:40 | 1106 Bp. Keresztúri út 172.

1106 Bp.  Keresztúri út 172.   Klasszikus kisbolt, nem webáruház. H-P: 7 - 15.40

JÚLIUS 5,  JÚLIUS 12, JÚLIUS 19,   JÚLIUS 26  ZÁRVA  (PÉNTEKI NAPOK)

JÚLIUS  29-től  AUGUSZTUS  11-ig   ZÁRVA   (NYÁRI SZÜNET) 

AUGUSZTUS  19,   AUGUSZTUS   20 ZÁRVA  (ÜNNEPNAPOK)

Esővíz szikkasztó

Esővíz szikkasztó

szikkaszto alagut budapest 300liter     Bruttó 27 980 Ft

szikkaszto alagut vegelem.vegzaro idom  Bruttó 6713 Ft

Mindenképp be kell bugyolálni geotextíliával, erre pedig a lehető leg megfelelőbb a 200 grammos BS16 kn-os geotextília.

Futárral , a megrendelni kívánt a darabszám függvényében házhoz szállítható.

Megrendelésüket online leadhatják a jobb felső sarokban látható MEGRENDELŐLAP kitöltésével.

Egy raklapon nagyon sok szikkasztó elfér, szállítása viszonylag gazdaságos.

Mindenek előtt tanácsos ajánlatot kérni, ugyanis a rakomány magasságától sok függ, ezáltal a szállítási költség is megnövekedhet. 

Darabszám igényének leírásával ajánlatot ezen az online felületen, tehet: AJÁNLATOT KÉREK

szivarogtato-alagut-300-liter-graf.pdf

szivarogtato-alagut-300-liter-graf1.pdf

beepitesi-utmutato-alagut-szikkaszto-alkalmazas-leiras-szik-al-300-l.pdf

nemet-angol-technikai-leiras-szikkaszto-alagut-terhelheto-gepkocsival-szik-al-300-l-sicker-tunnel-twin.pdf

 teljesitmeny-nyilatkozat-graf-szik-al-300-l-terhelheto-alagut.pdf

terheheto szikkaszto alagut szemlelteto

terhelheto jarhato gepkocsival szikkaszto alagut 300 liter

A szikkasztó alagutakat , amennyiben sorba egymás mellé helyezve építik be, semmilyen csatlakozó vagy rögzítő elem  nem szükséges, az alak formálással olyan kialakítást végeztek, mellyel tökéletesen illeszkednek egymáshoz.

Más a helyzet az egymással összeillesztett állapotban történő beépítés esetén. Amikor a sík perem felületek egymással-egymásba  illeszkednek , a kialakított réseken ( oldalanként 3 darab)  keresztül gyári műanyag tüskék beillesztésével, ( vagy 16 x 65 -ös  hatlapfejű) csavarokkal) , a 2 szikkasztó fél egymáshoz rögzíthető.  A rögzítés tulajdonképp csak a beépítés idejére van jelentősége,  a föld tömörítés után a földtömeg rögzíti a 2 fél alagutat

A lenti szemléltetővel ezt kívánjuk megmutatni. 

graf szikkaszto osszeillesztese tuskevel  szikkaszto 600 literes osszeillesztett alagut

szikkaszto alagut szallitasa futarral mennyibe kerul ar ara

szellozo kemlelo nyilas 200 200 fedlappal

szikkaszto alagu 300 liter beepitesi utmutato

szikkaszto alagut tuske illesztese csavar rogzito patent

 Az összekötő tüske ára: Bruttó: 2723 Ft/csomag

2400 literes szikkaszto

ÁRA: Bruttó  10 300 Ft

!! Raktári tétel, nem kell megrendelni!   Megvásárolható a 1106 Budapest Keresztúri út 172-ben. 

A lent leírtak "segédletként"  a szikkasztóval kapcsolatos általános információkat  tartalmaznak. Nem minden valós szikkasztási promlémára nyújt segítséget.

100%-os szikkasztást a leg körültekintőbb tervezés és kivitelezés mellett sem lehet garantálni. Sok helyen kétséges működésű a rendszer, sajnos..

Bizonyára egyre többen találkoznak a problémával amit az esővíz okoz, nagy mennyiségben lezúdulva kezeletlenül és irányíthatatlanul árasztva el kerjeinket ingatlanjainkat, nem kis bonyodalmat okozva. Ennek okai között az új beépítésű vagy burkolt felültetek növekedésével járó építési tevékenység , területi sajátosságok, felszín alatti talajminőség változatossága. 

Nos, csapadékvíz vagy csatorna árok hiányában a teljes közművesítés egyedileg is megoldható, a csapadékvíz telken belül, helyben tartásával. Figyelni kell azonban hogy a telken belüli szikkasztás az alápincézett, illetve csúszás veszélyes területeken nehézkes, vagy akár tilos is lehet.  Bizonyos helyeken kötelező a csapadék víz tárolása szikkasztása vagy annak a közterület felszíni vízelvezető rendszerébe vezetése. 

Ha ezt olvassa valószínű ön is találkozott ezzel a problémával, vagy épp a probléma megoldásán agyal. Minden igényt és minden helyzetet ugyan nem tudunk megoldani, de van arra lehetőség hogy viszonylag kis befektetéssel önállóan szikkasztót építsen házilag. Méretezésben ugyan nem tudunk segíteni, de igényeiket  felmérni igen. Van pár tényező amit figyelembe kell venni a szikkasztó méretezésénél  mint például a felület nagysága amiről gyűjti a vizet, a záporok gyakorisága , több éves átlag csapadék adatok pár évre visszamenőleg átlagolva, a talaj szerkezete , de nem agysebészet.  Érdemes egy csapadék intezitás térképet beszerezni.

Jelen termékünk az esővíz összegyűjtésére, ideig óráig való tárolására és szikkasztására ad lehetőséget, bővítési lehetőségekkel. A leírás vagy a lentebb olvasható általános telepítési útmutató szerint alkalmas decentralizált csapadékvíz szikkasztó műtárgyak, kereskedelmi és közforgalmú területeken való alkalmazásra. 

  A termékünk a lehető leggazdaságosabb szikkasztást képviseli, minden féle építő  kiegészítő  mellőzésével. Nincs kémlelő nyílása ( lehet azonban belehelyezni), nincs külön csőcsatlakozó idomja, a blokkokat nem kell összepattintani , nincs hozzá mászható , magasító lebúvó elem és aknafedlap.   Legfontosabb jellemzője és előnye : kis felületen elfér, 100 % -os kihasználtsággal tárolókapacitással működhet, olcsó , terhelhető. A 100%-os szikkasztó blokkal való szikkasztási és tárolási kapacitás jóval meghaladja a házilag nagyméretű kulé kaviccsal vagy  kövekkel kitöltött szikkasztó tárolási kapacitását ami 40 vagy 50%-os. Ugyanis az történik hogy a kulé kavics térfogata  maga, kiszorítja a nyílt szikkasztó gödör térfogatát. Hogy miért jó? Mert a csapadékvíz újra bejut a földbe ezáltal a természetes körforgásba részt vesz. A tisztítatlan árkok, vízelvezetők nem áradnak ki , a szennyvíz csatorna rendszereket nem terheljük feleslegesen.  A csapadék  csatorna hálózattal nem rendelkező területeken ideális.

A terület kiválasztása és a tároló  kapacitás felmérése ( lentebb a kalkulátor)  után kiássuk a gödröt, amit geotextíliával (legalább 200 grammos) kibélelünk, oly módon hogy a ráhagyás lehetővé tegye a szikkasztó tömbök behelyezését követő  teljes és alapos  beburkolást. Nagyon fontos precízen pontosan legalább 200 grammos geotextília alkalmazásával  burkolattal ellátni a szikkasztó egységet, úgy hogy talaj szabadon ne juthasson a szikkasztó belsejébe. A  legfontosabb feladat hogy megakadályozzuk az eliszaposodást!  A szikkasztó méretezése mellett különös figyelmet kell annak fordítani hogy a szikkasztó árok megfelelő távolságra legyen az épületünktől, a nemkívánatos elázások kiküszöbölése érdekében. Az itt illusztrált, egy darabos szikkasztó a kerítés mellett van elásva ( jobb híján ezzel szemléltetem) , nem lakóépület alapzata mellett. Vélhetően egy kis kültéri, szezonálisan használt   mosogató vagy piszoár folyadékának szikkasztására építették. 

szikkaszto beepitese segedlet

A műanyag szikkasztó tömb melynek mérete 40 x 40 x 80 centiméter , összeszerelhető elemekből áll, és  pvc cső darabkákkal merevíthető, alapanyag polipropilén. Majdnem úgy néz ki mint egy zöldséges láda. A szikkasztóba vezetett  csapadék betáp cső métete lehet 32 mm-től 200 mm-ig. A terhelhetőségét több darab merevítő cső  közbeiktatásával növelni lehet, gyárilag 5 merevítő jár egy egységhez Összeszerléskor 120 literes tároló kapacitást eredményez. Semmi más zubehör nem kell hozzá, nincs csatlakozó, nincs végelem, nincs ragasztó, nincs csatlakozó idom, egyszerűen kivágják a bordákat a megfelelő helyen, majd belevezetik a pvc csapadék vezetéket, és nyugodtan alszanak.  Mondjuk ezt annak tudatában  ........, hogy  széles körben alkalmazzák a szennyvíz rendszerbe való csapadékvíz bekötést ,ami illegális és nem kis bírságot szabnak ki ha ez a csatornázási művek tudomására jut. Megtudtam az FCSM nyílt napján, hogy egyszerű szimpadi füstgéppel, nyomással,  szinezett füstöt nyomnak a rendszerbe és nézik a nyílásokat, különösen az  eresz csatorna függőleges oszlopának nyílását. Ha füstöl, megválasztottak pápának, fizethet évekre visszamenőleg.

Pár termékfotó:

szikkaszto hazilag esovizgyujto tomb tartaly

Egy 120 literes esővízgyűjtő szikkasztó tömb ( szikkasztó szekrény)  súlya 6 kilogramm , és futárszolgálattal eljuttatjuk bárhova az országba, természetesen lapra szerelve.

A szállítási díj a csomag méretétől és súlyától függ. Több darab szikkasztó házhoz   rendelése esetén, a szállítási költség változhat,  kérjen ajánlatot, ITT.

Több darabos megrendelés esetén, raklap díjat kell fizetni.  Annak ellenére hogy lapra szerelt állapotban értékesítjük, 20 darab  vásárlása esetén raklapot kell /tanácsos/  igénybe venni.

 Egy szikkasztó láda összepattintható elemekből áll, 2 darab 40 x 40 cm-es véglapból és 4 darab 40 x 80 cm-es oldallapból és 5 darab 395 mm hosszú pvc cső merevítőből áll.

A merevítők száma 23 ra növelhető, attól függően milyen terhelésnek lesz kitéve ez a szikkasztó.

A 120 literes   földalatti esővízgyűjtő egység bruttó egységára : Bruttó: 10 300 forint azaz  85,8 forint / egy liter szikkasztása.

 Akkor most meglehet kérni az általános iskolást, számolja ki nekünk a kavicsos szikkasztási mód,  hány forint / liter-be kerül, föld kitermeléssel, kaviccsal, 50 %-os tárolási kapacitással.

120 literes szikkaszto lada doboz

csapadekviz szikkaszto lada 40 40 80 120literes

 VIDEÓ  

 Egy darabot akár a BKV-val is el lehet vinni. Ez a csaj is darabonként viszi , mert elmondása szerint az urának nincs ideje ilyenekre.

 egy darab osszerakhato szikkaszto blokk budapest terrametal

 A szikkasztó méretezése tekintetében  a Műszaki és Gazdaságtudományi egyetem Építészmérnöki karának KOMPLEX tervezési segédlete,az abban foganatosított gyakorlati számítási adatok nyújtanak áltatlános segítséget.

A szikkasztó teljes  kivitelezéséhez szükséges kalkulációhoz segítségül  lehet a geotextília ára , a pvc cső ára és a terepszinti csapadék bekötő, befogadó idom ára ami lombfogó kosárral rendelkezik.

 Közvetlenül a ház mellett szikkasztani nem tanácsos. Azt legalább 5 méter távolságra kell kezdeni!
A csapadékvíz szűrő kütyübe felülről csatlakozik a függőleges eresz csatorna levezető ága, alulról a 110-es pvc csövet ( idomot ) lehet csatlakoztatni, azzal pedig a szikkasztóig el és bevezetni a csapadékot.
A 100 dréncső és a 110 pvc cső között van olyan 110 pvc 100 drén átmeneti idom ami a méretkülönbséget áthidalja.
Ha a hő szigetelés miatt nincs a járdába  kütyünek fix helye , tanácsos a járdába műanyag teknős folyóka vezetni a vizet a járda teljes szélességébe, majd azt bekötni a 110-es pvc csőbe. A kütyü ebben az esetben elhanyagolható.  Ha nagyobb a távolság ( 20 méternél több) , a ház és a szikkasztó között, a pvc cső vezetékre egy átfolyós tisztító, kémlelő aknát  kell építeni. 200-as vagy 315-ös aknafalcsővel és műanyag aknafedlappal.

 A szikkasztó blokkok, zöldterületi , gyalogos forgalmú területeken alkamazzák személyautó terhelésre, vagy keréknyomvonalba eső területre nem  alkalmas,  ha maximum 4 sorban egymásra helyezik azt és minimum 70 cm teherelosztó földtakarás kerül arra, stabil szerkezetet képez. Az elemek közvetlen terhelésre nem alkalmasak.  Mindenképp fagyhatár alá kell építeni, felülől ez az egyik kritérium, viszont alúlról pedig a talajvíz okozhat helyenként  gondot, magason fekvő talajvizes területre nem építhető be. A szikkasztó blokkokat csak egymás mellé, fölé kell helyezni, geotextíliával gondosan beburkolni és a környezetét tömöríteni. Egymáshoz rögzíteni nem szükséges.
A szellőző cső opcionális, a bevezető szabad gravitációs pvc cső felső harmadában történik az amúgy nem légmentesen zárt szikkasztóból való kiszorított levegő távozása.
Ha szellőző cső beépítésének előnye hogy az esetleges eliszaposodás mértékét figyelemmel kísérheti.

A szikkasztó rendszer felső síkja és a végleges terepszint közötti földtakarás legalább  50, 60 cm kell legyen.

 HÁZ KÖRÜLI SZIKKASZTÓ RENDSZER TERVEZÉSÉT, KIVITELEZÉSÉT  NEM VÁLLALOM!  A HELYSZÍNRE NEM SZÁLLOK KI, NEM MÉREM FEL A TEREPET csupán a fentebb említett termékek forgalmazásában segíthetek.  Vannak erre a tevékenységre szakosodott mérnöki irodák , vállalkozások, kertészek. Ha sorsodat kezedbe akarod venni és önállóan építenéd meg szikkasztódat először konzultálj szakemberrel.

 szikkasztoblokk bevonasa geotextiliaval atlapolassal

A fotó csak illusztráció , valójában csak és kizárólag fekete színű szikkasztónk van!!

szikkaszto tomedekeles

Az agyag vízzáró, agyagos területen a szikkasztó szekrény  nagyon kis hatékonysággal működik.

Méretezési segédlet szikkasztóhoz:

meretezesi tablazat 120 literes szikkaszto eseteben

Ha nagyon dúrván kell számolni, azt kell mondanom hogy egy négyzetméterre 26 liter csapadékot, csapadék volument kell számolni!

!!! Adott felületről lefolyó ( összegyűjtött) víztérfogat számítással kell kezdened, feltéve hogy a talaj szivárogtató képessége nulla.  Magyarul , szükséges térfogat= lefolyó mennyiségű csapadék, mindezt egy nyári, nagy intenzitású záporra vetítve.

Jó szikkasztási területen a szikkasztóba befolyó csapadék nem eredményez akkora térfogat csökkenést hogy szellőzőt kellene beépíteni. Továbbá a becsatlakozó szabad gravitációs cső nem a teljes keresztmetszetén vezeti be a csapadékot, a térfogat csökkenés eredményezte légáramlat a pvc cső felső harmadán távozik. A szikkasztó rendszer nem egy zárt víznyomó rendszer.

Viszont , ha a terület agyagos, a szikkasztó hamar telítődik , légtérfogat fogy, szellőzés javallott.
A szellőzéssel egy időben, ugyanazon a nyíláson a csapadék nyugalmi szintjének vizsgálata fontos lehet , főként az alul méretezett szikkasztók esetében.

Egy 110-es vagy 160-as pvc cső függőleges beiktatása és felszínre vezetése javallott, tetején egy lehúzható csavaros lombfogós tisztító ( szellőző) nyílással, lecsavart kupakkal.

http://terrametal.hu/index.php/termekek/kg-pvc-idom/item/369-kgre-ereszcsatorna-lombfogo-lombszuro

Alkalmazott harmonizációs szabvány:  DWA A 138E

Kivitelező aki már dolgozott ezzel: Sziteki Kft

Szikkasztó blokk  szállítása, magánszemély által.

11 szikkaszto blokk lada rekesz helyigenye

Szikkasztó merevítései:

 szikkaszto arok godor asas 1

szikkaszto kiasasa munkageppel

esoviz szikkasztas

csapadek szikkasztas elvezetes

esoviz szikkasztoba vezetes drencsovel

szikkaszto blokk betekerve geotextiliaval

Leegyszerűsítve, ezeket kell tudni:

-magad megállapíthatod a szükségleted ha  26 liter/ m2 x víznyűjtő felületet megszorzod ,majd az összget  elosztod  120 liter űrtartalommal, ez a szám megadja  szikkasztó  darabszámát. 
-a szikkasztás működése kétséges, több tényező függvénye.
-ismernie kell a vízgyűjtő terület pontos  nagyságát

-ismeri kell az adott terület átlagos általános  meteorológiai adatait , éves átlag csapadék mennyiségét.
-ismernie kell a rendelkezésre álló körülményeket, elhelyezkedés, háztól való távolság, alápincézés vagy nem...
-ismernie kell a talajvízszintet,   a nyugalmi talajvízszint ismerete lényeges.
-ismernie kell a talaj szerkezetét 2 m - 2,5 méter mélységig, továbbá a talaj fizikai és kémiai tulajdonságait is.

-ismernie kell az első vízzáró réteg mélységét.
-a szikkasztó mező feletti rész hasznosítása terhelési szempontból nagyon fontos előre meghatározni,  attól függően kell merevítések darabszámát megállapítani.

-ismerni kell a szikkasztó mező szintbeli , un. soros elrendezését, egysoros , kétsoros vagy háromsoros lehetőségeket lehet építeni , 2x2-es, 3x3-as 5x6-os alapterülettel, vagy ahogy a területi viszonyok engedik.

PDF ADATLAP: muszaki_rajz_ecoblock_inspect.pdf

PDF TECNIKAI ADATOK: ecobloc_-_technikai_adatok.pdf

PDF TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ: ecobloc_-_telepítési_útmutató.pdf

A 205 literes szikkasztó ládákat szélességben hosszúságban és magasságban egymás mellé lehet építeni, a kívánt űrtartalom elérésére.

A leghatékonyabb szikkasztás a szikkasztó ládák egy rétegben való beépítése esetén valósul meg, de 2 vagy maximum 3 régegben is egymásra építhető.

Kérjük a kedves leendő vásárlóinkat a beépíthetőségi körülményeket ( beépíthetőségi szélesség hosszúság magassági) előre tisztázzák, számolják ki, oly módon, hogy a talajszint és a legfelső szikkasztó réteg között akkora földtakarás legyen hogy ellenálljon a terhelésnek amely 

Példák:

-9600 liter tároló kapacitású  űrtaltalomhoz szükséges szikkasztó elemek száma és összéertéke:  Nettó  Ft + Áfa, mely tartalmazza az összes kiegészítőt.

 -igényelt talaj felület- űrtartalom :   2,4 m széles ( 3 darab) x 4 m hosszú (5 darab) x 1 m magas ( 3 réteg  szikkasztó)  

-összekötő elemek 10 darabos csomagban számolva 9 csomag = 90 darab

-szikkasztó alaplap 15 darab

-szikkasztó végoldal záró elempár 18 darab (egy csomagban 2 darab van , azaz 9 csomagra van szükség)

-a geotextília igény a teljes tömb betekeréséer  kb 50m2, azonban ez nincs bele számolva a fenti árba. 

graf ecobloc 205 alkoto elemek hol kaphato

eco block 205 szikkaszto graf

ecobloc-német-angol-termekismerteto.pdf

graf-ecobloc-ara-ar-netto-brutto-megrendelesre-keszleten.png 

TERMÉK MEGNEVEZÉSE: 150 literes szikkasztó alagút ALAGÚT

CIKKSZÁM: SZIK-AL-150-PL-TUNEL     BRUTTÓ ÁR: 12503  Ft/darab

VÉGELEM CIKKSZÁM: SZIK-AL-VEG-150-PL-TUNEL  BRUTTÓ ÁR:  5691  FT/DARAB

RAJZA :

TERMÉKISMERTETŐ:  users_guide_-_infiltration_tunnel_150_lengyel_aquabin.pdf

MŰBIZONYLATA: SZIKKASZTÓ ALAGÚT 150 liter PL. TY. kdwu_3_2023_s_tunnel_150_tunnel_300_duo_teljesitmeny_nyilatkozat.pdf

MAGASSÁG mm

HOSSZÚSÁG mm

SZÉLESSÉG mm

CSONKOK mm

SÚLY kg

MŰKÖDÉSI ELVE: szikkaszto 300 literes mukodese

infiltratiuon tunel alagut 150 liter150 liter urtartalmu alagut szivarogtato

csatlakozas 110 pvc vel 150 es alagutbacsapadekelszivarogtato alagut muanyag

hazi esoviz szivargo alagutelszikkaszto csapadeknak elszivarogtato

szivarogtato szikkaszto hazilagszivarogtato-szikkaszto-tartozekok-alagut

TERMÉK MEGNEVEZÉSE:  300 literes szikkasztó alagút

 
ALAGÚT CIKKSZÁM: SZIK-AL-300-PL-TUNEL

BRUTTÓ ÁR:   20000 Ft/darab

VÉGELEM CIKKSZÁM: SZIK-AL-VEG-300-PL-TUNEL

BRUTTÓ ÁR: 5150 FT/DARAB

RAJZA :  infiltration_tunnel_300_en_muszaki_rajz.pdf

TERMÉKISMERTETŐ: aquabin-tunnel_-300-adatok-angol-ismertető.pdf

MŰBIZONYLATA: mubizonyt-tunel-300-tunel-600-duo.pdf

SZIKKASZTÓ ALAGÚT 300 liter PL. TY.

MAGASSÁG 500/520 mm
HOSSZÚSÁG 1175/1200 mm
SZÉLESSÉG 800 mm
CSONKOK 110, 160, 200 mm
SÚLY 11 kg

MŰKÖDÉSI ELVE:

szikkaszto 300 literes mukodese

KINÉZETE:

szikkaszto alagut es vegelem 300 literes 600 literes

duo 600 literes szikkaszto alagut

Megközelítés

Budapesten, a Keresztúri út 172 alatt, keress egy beton elemes kerítést, fölötte nagy fehér TERRA METAL felirattal. (Örs Vezér térről, 67 busszal, Díszítő üzem megállótól 100 méterre.)
Parkolás a telephely előtt a Keresztúri úton vagy telephelyen belül kijelölt helyen, anyagkiadás a telephelyen belül, raktárosi kísérettel.
M0-ásról a kamionok engedély nélkül megközelíthetik telephelyünket.  Nincs behajtási engedély, a X kerületi ipari zóna elérhető. Orral beállni nem tanácsos, tolatva sokkal jobb.

TERRA METAL KFT.  Víz és csatornaközmű termékek

1106 Budapest, Keresztúri út 172.Hétfő - Péntek: 07:00-16:00   anyagkiadás 15.30-ig
Kapcsolat | Megrendelés űrlap