1106 Bp.  Keresztúri út 172.    Klasszikus kisbolt, nem webáruház.      H-P: 7 - 15.40

                                                                                                                                            
                                                                                                JÚLIUS 5,    JÚLIUS 12,     JÚLIUS 19,    JÚLIUS 26      ZÁRVA     (PÉNTEKI NAPOK)       

                                                                                                               JÚLIUS  29-től  AUGUSZTUS  11-ig       ZÁRVA                (NYÁRI SZÜNET) 

                                                                                                             AUGUSZTUS  19,    AUGUSZTUS   20      ZÁRVA             (ÜNNEPNAPOK)

                                                                                       

POLIETILÉN VÍZNYOMÓCSŐ ÖSSZEILLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK

Árakat a linkre kattintva érheti el.

ÁRLISTA

 

Attól függően melyik helyzet áll elő az építési helyszínen, az alábbi POLIETILÉN CSŐ ÖSSZEILLESZTÉSI lehetőségekközül lehet választani:

 

 

POLIETILÉN CSŐ -- MECHANIKUS ÖSSZEILLESZTÉSI MÓDOK:

1.  GYORSKÖTŐ IDOMOKKAL: jellemzően olyan felhasználók esetében népszerű, akik nem rendelkeznek a kpe cső hegesztéséhez hegesztő géppel,  lakosság, felszíni öntöző rendszereket kiépítő kis hálózati nyomással rendelkező vezetékek esetén, 20 mm és 110 mm csőátmérő között.  Gyorskötő csavaros idom nem létezik, 110 mm felett.   Nagy előnyük az idomok viszonylagos olcsósága.

2. ÖNTVÉNYHÁZAS IDOMOKAL: jellemzően 50 mm-től 400 mm átmérő között, azok akik nem rendelkeznek hegesztő géppel, azonban fontos a csőkötés oldhatósága. Kivitelezők, ipari nyomás alatti vízhálózati rendszerek esetében használják. Előnye hogy csak villáskulcs szükségeltetik a működtetésükhöz, hátrányuk hogy viszonylag drága ipari csőösszekötő  vízszerelvényekről beszélünk. Epoxy porbevonatos színes idomok ezek, melyek 10 és 16 Bár nyomásfokozatú vízhálózat rendszerek esetében használatosak.  Hatlapfejű horganyzott csavarokkal vanak a legtöbb esetben működtetve.

 

 

POLIETILÉN CSŐ -- HEGESZTÉSES ÖSSZEILLESZTÉSI MÓDOK:

3. TOMPA HEGESZTÉSSEL: -speciális hegesztődép és csőrögzítő satu szükségeltetik a tompa hegesztéshez, hátránya hogy nem keletkezik oldható kötés, előnye, nem szükségeltetik semmi idom, a cső perem hevítéssel anyagában összeillesztve egy egységet alkot, húzásbiztos és nem keletkezik csőátmérő növekedés , mint a tokos vagy öntvényházas összeillesztési módoknál.  A csőátmérő megnövekedése az idom alkamazás által kimondottan ellenjavalott bizonyos esetekben. Példa: kpe cső használata  irányított fúrás vagy védőcsőbe fűzés esetén. Többnyire   110 és 400 mm közötti külső átmérővel rendelkező csöveknél használják

4. TOKOS POLIETILÉN IDOMOKAL - 20 és 110 mm között alkalmazzák, hegesztőgép segítségével történik, komoly szakképzettséget nem igényel, csupán egy célszerszámot. A cső sima vég palástot hevítik egy teflon bevonatú hegesztő tokkal, majd a POLIETILÉN  tokos idom tok-belsejét ugyanazzal a teflon bevonatos páros hegesztő profillal, majd egyszerűen beletolják a csövet a tokos idomba. Húzásbiztos vízhatlan és oldhatatlan kötés jön létre. Előnye: olcsóbb mint az öntvényházas ipari vízidomok és olcsóbbak mint a fűtőszálas elektrofúziós  idomok, azonban  ezen idomok  csak 110 mm-ig léteznek. és hegesztőgép bérlés szükségeltetik a használatukhoz

5. ELEKTROFÚZIÓS ( FŰTŐSZÁLAS)  IDOMOKKAL-  a legújabb legdivatosabb, profi polietilén cső összeillesztési mód, melyet egyarán vízre szennyvízre és gázra is használnak. Ami jó az drága is, ami nem feltétlen az idom árban nyílvánul meg, hanem az ilyen típusu fűtőszálas idomokkal való munka járulékos költségeiben.  Csak szakképzettséggel lehet ezekkel dolgozni, profi hegesztőgép szükségeltetik hozzá, amely szervizelve van és olvassa az idom felületén lévő információs kódokat. Hátránya-előnye is egyben, nem oldható kötést eredményez, hátrányként azt említeném, csak profik, kivitelező cégek dolgoznak ezzel a csőösszeillesztési lehetőséggel ipari víz és gázrendszerek esetén kötelező, magánszemélyek egyáltatlán nem használják, vagy nem jellemző hogy elektrofúziós idomokkal építenék ki a víz-gáz rendszerüket.

 

Megközelítés

Budapesten, a Keresztúri út 172 alatt, keress egy beton elemes kerítést, fölötte nagy fehér TERRA METAL felirattal. (Örs Vezér térről, 67 busszal, Díszítő üzem megállótól 100 méterre.)

Parkolás a telephely előtt a Keresztúri úton vagy telephelyen belül kijelölt helyen, anyagkiadás a telephelyen belül, raktárosi kísérettel.

M0-ásról a kamionok engedély nélkül megközelíthetik telephelyünket.  Nincs behajtási engedély, a X kerületi ipari zóna elérhető. Orral beállni nem tanácsos, tolatva sokkal jobb.

TERRA METAL KFT.  Víz és csatornaközmű termékek

1106 Budapest, Keresztúri út 172.
Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 07:00-16:00   anyagkiadás 15.30-ig
T:
E-mail:

Kapcsolat

Megrendelés űrlap.