Hasznos infok

Pár jótanács minden leendő ügyfelemnek ami a fedlapokat illeti:

 

Tapasztalatom az, hogy legyen az magánember, vagy vállalkozó sokszor kerül olyan helyzetbe, hogy nem tudja eldönteni, hogy az adott terepviszonyokhoz melyik öntvény fedlap lenne,a legmegfelelőbb, ugyanis árban ,kivitelben ,terhelhetőségben, méreteiben ,igencsak eltérnek egymástól, azonban ha rosszul dönt, az halmozottan hátrányos helyzetbe hozhatja őt.

 

Jelen termékismertetővel, azoknak szeretnék segíteni akik a bonyolult műszaki rajzokat nem kedvelve, kép alapján kiválaszthatják a nekik legmegfelelőbb aknafedlapot. Egy ilyen aknafedlap egy emberöltőt  is kitarthat, tehát érdemes jól megfontolni hogy mit vásárolunk.

 

Tapasztalatom az, hogy mint minden más terméknél, itt is az ár a legfőbb tényező, azonban mivel az ár és a terhelhetőség egyenes arányban vannak egymással, nagyon sok kellemetlenség forrása lehet.

 

Ha nem a megfelelő aknafedlapot választjuk, és nem számolunk azzal, hogy egyszer valamikor olyan terhelésnek lesz kitéve, hogy megadja magát, akkor kezdődnek a problémák. Első reakció az, hogy keresünk egy hasonló betétet a meglévő kerethez, ami nem is olyan egyszerű, ugyanis minden gyártó a formát a maga ízlése szerint alakítja, és gyártó és gyártó között nagy az eltérés. Mivel így nem lehet orvosolni a helyzetet, arra vagyunk kényszerülve hogy kerettel együtt cseréljük ki a fedlapot vagy víznyelőt , ami nagyon sok kellemetlenséggel jár, nem is számolva a törött fedlap által okozott kárt.

 

Azoknak akik ilyen, olyan okból a fedelet szeretnék pótolni, anélkül hogy a keretet kibányásznák, javaslom hogy pontosan készítsenek méreteket (átmérő,vastagság), de a tapasztalat az hogy szinte lehetetlen passzoló darabot találni. Ha esetleg méretben passzoló fedelet találunk a meglévő kerethez, billenés mentesen, stabilan kell hogy illeszkedjen abban.

 

A fedlapok és víznyelők anyaga ötvözetlen szürkeöntvény,az MSZ EN 124:1999-es szabvány szerint, legtöbbje esztergált kerettel és fedéllel hogy az illeszkedés tökéletes legyen, bitumenes alapanyagú korrózió elleni festékbe mártva., az alábbi terhelhetőségi osztályokra osztva:

A 15 (osztályba sorolás): könnyű kivitelű, kizárólag gyalogosok és kerékpárosok által használt közlekedési felületek, pl. zöldövezeti területek. Max. terhelés: 15 KN.
B 125 (osztályba sorolás): középnehéz kivitelű, gyalogutak, személygépkocsi parkoló felületek lefedése. Max. terhelés: 125 KN.
C 250 (osztályba sorolás): középnehéz kivitelű, járdaszegély tartományba alkalmazott aknafedések. Max. terhelés: 250 KN.
D 400 (osztályba sorolás): utak közlekedési felületei. Max. terhelés: 400 KN.

 

Várjuk megtisztelő megrendelését!

Terra Metal Kft

 

Megközelítés

Budapesten, a Keresztúri út 170 alatt, keress egy beton elemes kerítést, fölötte nagy TERRA METAL felirattal. (Örs Vezér térről, 67 busszal, Díszítő üzem megállótól 100 méterre.)

TERRA METAL KFT.

1106 Budapest, Keresztúri út 170.
Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 07:00-16:00
T: +36-30-2079400
E-mail: szaboistvan[kukac]terrametal[pont]hu

Kapcsolat